Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dilluns, 16 de maig del 2022

LLeida torna a ocupar els carrers per veure una nova desfilada de Moros i Cristians de LLeida



 LLeida va tornar a viure una intensa festa de Moros i Cristians durant aquest cap de setmana, començant el dissabte amb el vermut per seguir amb les ambaixades i cloure el diumenge amb la desfilada final i la gran batalla.

Una cap de setmana calurós va ser el marc d'aquest edició post pandèmia després de dos anys d'aturada i una mostra realitzada el passat setembre per les festes de tardor però que seguia un altre estil.

Unes 600 persones entre festers i músics van desfilar ahir diumenge a la tarda des de la Seu Vella fins davant de la Paeria lluint els seus trajes, vestits i boato aquells que els corresponia capitania que enguany era dels Banu Hud i dels Anglesola. Molta gent es va poder veure des de dalt del castell fins baix a Blondel seguint aquest espectacle únic a Catalunya. Segre Televisió ho va retransmetre en directe per la televisió. Després a la nit la gran batalla al castell en què els cristians tornen a ocupar la seu vella després de tres anys de dominí musulmà.

HI ha un seguit de coses que s'haurien de millorar, ara que la festa de Moros i Cristians ja va per si sola en unes dates molt adients dins el calendari de Ponent. Primer de tot intentar que les comparses fossin més iguals, en unes  no arribaven a les 10 persones i en altres estaven sobre les 100. Això crea molta desigualtat i per anar bé haurien de ser més igualitàries. Després també que a vegades hi ha massa trossos buits entre comparsa i comparsa, haurien d'anar mes juntes tot i que no es pot del tot perquè la música s'enganxa. 

Només vull felicitar per altra banda a les persones que ho han fet possible en especial a les capitanies mora i cristiana que sónles que s'ho curren durant els anys que han preparant tot això