Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 29 de setembre del 2022

Sant Cugat del Penedès

 

 



Només cal fer unes poques enquestes per la gent que es mou a certa hora per la Baixada Sant Miquel o explorant nous barris i ens centrem en els assidus d’alguna d’aquestes entitats que han portat un tros d’Espanya a casa nostra per veure el content i satisfet que està tothom per la política que esta fent l’actual equip de govern. Les enquestes que s’han fet arreu del municipi mostren una aprovació general que supera el 90% en vers l’actual política portada a terme des del consistori.

La victòria serà per majoria absoluta, tenint en compte que qui votarà a Ciutadan’s també li estarà donant el vot a aquests nou quatre anys de glòria i prosperitat que hem viscut els veïns d’aquest municipi que mai haguéssim cregut que arribaríem a aquesta fita mai somiada per nosaltres de qualitat de vida i nivell de prosperitat.

Carrers nets i polits sense cap herba ni cap  restes al costat de la família dels contenidors de selectiva. Un poble amb una ocupació per sobre de la mitjana de Catalunya i que cada dia més gent ens anomena la Sant Cugat del Penedès.

Un poble que quan truques a la policia respon a al primera i en menys de tres minuts ja els tens sota a casa per resoldre el cas amb celeritat.

Tothom ha viscut un estiu feliç i content entre música, menjar i mini aparicions de la triada optimista que remenen el poder a casa nostra.

Poc a poc va sorgint nous partits que de mica en mica es van posicionant en aquesta cursa per les properes municipals, però vist el  que ha sortit i està a punt d’esclatar en algun laboratori amagat del centre Vendrell es pot veure clarament que amb una mica de moviment de cintura l’actual equip de govern aconseguirà la majoria absoluta que li garantirien 4 anys més de pau i tranquil·litat al davant del govern municipal amb una oposició que pot quedar fàcilment per sota dels 11 regidors al consistori.

Alguns partits que van apareixent estan portats per uns  líders carismàtics amb data de caducitat de tres mesos de campanya intensa amb una dosis autoestima molt per sobre del que es aconsellable si et vols dedicar a la funció pública. Una persona encara que tingui més atracció que una figura de bronze no pot arreglar una localitat i menys amb la situació del Vendrell. El repte ha de ser d’un equip i no  pas d’un cap escollit per la divinitat que tots hem viscut al Vendrell fa unes poques dècades que de mica en mica van sortint a la llum les seves martingales. Ara per ara votar a aquestes formacions pot ser el mateix que seguir apostant per la triada optimista perquè difícilment podran arribar als 800 sufragis. Tot i que sempre hi ha lloc pels miracles.

Per altra banda, davant la total seguretat que l’actual equip de govern entrarà a la propera legislatura amb una clara majoria absoluta consolidada, el millor que pot fer el noi simpàtic és fer un canvi radical de les primeres persones de la llista perquè sense moure el dit poden entrar 10 regidors sense gaire esforços. Ja s’ha vist la grandiosa acollida que va tenir en el míting de les 4 fonts, la festa dels avis del 8 d’octubre de l’any passat i actualment que van fent reunions per entitats i amics de sempre que estan sent rebuts amb clars signes de victòria i de la gran feina ben feta arreu.

Davant aquest optimisme general que es viu al municipi es necessari  fer entrar a les primeres posicions gent nova, alguns fa anys i panys que es mouen i mai en posicions retardades se’ls ha donat l’oportunitat de servir al poble. Ara amb la calma i seguretat que es respira a tots els racons del municipi és el moment de renovar les llistes i veure cares noves i deixar que també aportin el seu granet de sorra com han fet aquests que compten amb els dits els mesos que els queden per marxar. A aquests els queda Espanya, la Generalitat i altres empreses que poden anar ocupant amb la seva gran experiència i la seva agenda de gen competent i fidel.