Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 25 de maig del 2023

A qui he de votar al Vendrell?

 



Aquests dies han estat diverses les persones que m’han comentat a qui han de votar?. Gent que desconeixen el món de la política, però que volen un millor pel  Vendrell. Gent que està abonada a Netflix i passa de la resta i històries semblants. Com a vendrellenc adoptiu i persona que coneix una mica que s’hi cou, us donaré quatre consells pràctics. No estic patrocinat per ningú, ni espero cap càrrec de confiança ni cap plus a la nòmina per polivalent. Ho faig perquè estimo el Vendrell i aquí s’hi pot  viure força bé però s’hi podria viure molt millor.

Una cosa està clara i tothom hi està d’acord. El Vendrell necessita un canvi. Fins aquí crec que un 90% dels lectors hi estareu d’acord. A partir d’aquí hem de veure qui pot generar aquest canvi de rumb. Evidentment no ho farà el partit que ha estat al govern en els darrers 40 anys amb algun kit kat pel mig. Ells són els qui ens han portat a anar col·leccionant rècords negatius com a ciutat, ocupació, renda per capita, feina, atur, formació, etc etc. Evidentment hem de buscar un equip que pugui donar la volta a tot això i avui per avui crec sense cap mena de dubte que el millor és Erc Som Poble. Són gent jove, capitanejats per una persona amb el cap molt ben moblat, seria, responsable, coneix bé que s’hi cou, doctor en dret, carismàtic, que ha fet una gran feina en el món dels castells des de la discreció i anonimat. Una persona que és un molt gran fixatge pel  Vendrell, rodejat per persones que coneixen molt bé la vila i tenen les idees clares. Un equip segur amb feina fora de la política que vol treure la vila d’aquest atzucac perquè la merda ja arriba al pal major del vaixell que fa dies que està embarrancat en alguna platja salvatge de la nostra costa. No calen ni grans promeses que no compliran amb un pressupost marcat per un pla d’ajust fins al 2030 amb un ajuntament que no s’han cansat de prendre el pèl als treballadors i als seus representants en els darrers anys i la gent ja n’està farta i tipa de mentides i embolics.

Tu no creus en aquests cupaires que mai es mullen que sempre donen voltes per tot arreu. Molts són de bona casa i van d’alternatius per la vida. No veus clar tots aquests canvis que s’han produït a Erc des de l’Eva Mata va quedar corpresa amb l’actual alcalde i es va quedar sola al partit i etc etc. Vols anar a la política segura, de tota la vida on dos i dos fan quatre i els informes de l’interventor ho demostren tot. Vols persones que coneixen tots els moviments de la casa en els darrers 40 anys fins i tot per on passen les canonades de l’aigua potable. Persones que han vist créixer aquesta mena de democràcia que tenim al davant de ben petita des d’altres anglès, però al final han anat evolucionant fins trobar el camí més correcte pels seus ideals. Persones que no necessiten ensenyar quin pijama porten quan van a dormir per guanyar unes eleccions. En aquest cas vota Junts, segurs, clars. No cal tanta imatge per descobrir que la caixa socialista està plena de teranyines sense idees, ni ordre ni concert.

Tu vols un Vendrell on pot passar de tot, on no sabràs fins el darrer moment com serà el resultat del proper ple. On la líder del partit pot tocar el voraviu en públic a altres polítics  sense complexes ni pactes interns. Un partit que coneix molt bé on estan tots els jutjats de la comarca i d’on faci falta. Davant el dubte doncs cap allà, sense problemes, ni complexos. Un partit que encara aquests legislatura s’ho ha currat tot i que no tenia ni espai per a posar les pancartes però ha fet furor pels búnquers vermells del Vendrell. Un partit que pot trencar esquemes d’aquest copiar i pegar que porta 40 anys al Vendrell i no s’acaba mai. Un partit on tothom te cabuda, des del més senyoret fins a la persona més “xoni”, sense complexes. No calen les banderes per solucionar les coses sinó persones que s’ho creguin des del primer moment. El fenomen “Mar” torna al Vendrell sense un partit tronat que l’aculli sinó amb la seva proposta i el seu projecte que ha compartit amb més persones d’aquí i d’allà. Ella és la líder indiscutible, els demés hi estan d’acord. Doncs ja està .

Si voleu canviar el Vendrell, ja us he donat tres possibilitats, si voleu que tot segueixi igual doncs optimisme. Si voleu tot igual amb algun petit retoc, doncs la Yolanda de Podemos us ho pot donar. A la resta molta sort i aneu a votar tots que és important que la gent participi.