Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 5 de maig del 2023

La sequera, un problema molt preocupant

 



Davant nostre tenim el greu problema de la sequera que avarca gran part del nostre territori i no es veu que els polítics facin mans i mànigues per aclarir el tema. Ja ens han dit que segurament alguns haurem de beure l’aigua que varem tirar per lavabo després de ser tractada acuradament i enviada a un riu o aqüífer que ens la torni a portar a casa nostra. Una aigua molt bona que serà una de les claus per frenar les conseqüències d’aquesta manca de precipitacions.

Estic d’acord que aquesta aigua regenerada por arreglar alguna cosa, però hem de pensar que la cosa es pot agreujar més si resulta que per la manca de pluja els nostres pous es comencen a secar i siguin cada dia més els pobles que requereixen rebre l’aigua en cisternes perquè al seu municipi els recursos hídrics són escassos.

A banda de les persones en aquest Penedès també tenim horts i superfícies de regadius que poden  perdre la seva font d’alimentació bàsica. Tenim el pantà del  Foix que no aporta aigua de boca, però potser també si la cosa empitjora l’haurem de preparar en  una d’aquestes plantes miraculoses per poder omplir l’ampolla de casa nostra. 

Tenim conreus de fruita que potser no es tan important com la vinya i el vi, però que necessiten les seves quantitats d’aigua per poder arribar unes mínims assumibles. La vinya també s’hauria d’adaptar per garantir unes collites mínimament satisfactòries. La part costanera del Penedès triplica i quadruplica la població a l’estiu. Ja ho podrem aguantar tot això amb el que tenim? Estem en eleccions, es parla del tema en els grans mitjans, però els nostres batlles segueixen amb la seva campanya electoral endavant sense sortir massa del guió no sigui que es perdin vots i sempre es millor parlar d’exposicions sense visitants que no pas d’on traurem l’aigua potable en els propers mesos.