Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 28 de setembre del 2007

Benvinguts a la normalitat

Torna la normalitat. Hem passat l’estiu. Els uns han tingut la sort de fer vacances. Els altres, han treballat més que mai per atendre l’allau turistes que durant aquests dos mesos i escaig ens han visitat. Els nens ja els tenim col·locats a l’escola. Nosaltres apuntats en algun curs de ball en línia, anglès o ceràmica per trencar una mica amb la monotonia, al temps que aprenem altres coses i fem una mica de vida social.
Els festes majors ja han tocat el dos. Queda la de Segur de Calafell i la Fira del Vendrell que posaran el punt i final a la part central de la nostra proposta festiva. De tant en tant pot sortir alguna oferta temptadora, però ja són força esporàdiques i espaiades en la nostra agenda.
Sense anar gaire lluny en el calendari, gaudim d’una engrescadora proposta festiva que coincideix amb la Fira del Vendrell. La Celebració de la Hispanitat ja ens dispensa una jornada de complir amb els deures laborals, però aquí al Vendrell per acabar-ho d’arrodonir, hi afegim un dia més i de resultes de l’operació tenim quatre dies ben plantats al bell mig de l’octubre. Sense que haguem de treure de la mà la carta dels ponts perquè aquí al Vendrell és festa per tothom. Alguns comerciants de la vila aprofiten la Fira per obrir els seus negocis, però el percentatge no és gaire elevat dins l’economia local.
Sobre el 25 de setembre els nostres consistoris celebren els 100 primers dies de gràcia de la nova legislatura. A partir d’aquesta data, ja començaran a posar a punt les armes polítiques lleugeres per anar traient el màxim rendiment polític. Al cap de poc tocarà aprovar els pressupostos municipals. Escull ineludible per als governs en minoria a gairebé 4 anys vista d’unes noves eleccions municipals. Aquí s’ha de veure el pes real del gra i el volum de la palla, la qual s’han anat amuntegant aquests mesos en forma de d’intencions només de cara a la galeria. Tot plegat servirà per anar untant l’artilleria més pesada que començarà a estar disponible després de les festes nadalenques amb motiu de les eleccions legislatives que estan aquí al costat de la cantonada. Una comtessa electoral on és molt difícil que es repeteixi una majoria absoluta. Els pactes oportuns hauran de decidir que s’emporta el gat a l’aigua o en aquest cas qui és el nou inquilí de la Moncloa i amb el permís de qui.
Estarem tots mentrestant entretinguts amb la Lliga de Futbol, amb les motos i la Formula 1 que molts cops usurpa els Telenotícies Migdia del cap de Setmana. Els que no ens agrada aquest esport de risc, amb el comandament de la televisió a la mà. anem fent zapping en altres programes. Hem descobert que a altres cadenes fan coses interessants en aquesta franja horària que fins ara no havíem vist perquè estàvem absorbits totalment pel Telenotícies.
Els Mossos a partir de la Diada de Tot Sants començaran a patrullar pels nostres carrers i places. De mica en mica ens aniran coneixent a veure quins problemes de seguretat tenim i a veure que s’hi pot fer. A veure com resulta el nou cos. En els primers mesos no faltaran les comparances amb els seus predecessors que hi deixaran uns pocs efectius.
Les terrasses de a La Rambla i del carrer de les Flors s’aniran desocupant a mesura que l’aire fresc ho vagi desaconsellant. Aquests amplis espais públics aniran perdent la seva vida per recuperar la seva tònica general durant els mesos menys calorosos de l’any.
Les platges tornaran a estar buides complement. Els caps de setmana encara alguns turistes puntuals i segones residències s’atreviran a passejar pel seu passeig Marítim, però la resta de la setmana a part de la part central de Coma-ruga, la resta sembla un xic abandonada amb poques cases amb enllumenat que ens indiqui que estan habitades durant tot l’any, Per aparcar i per circular cap problema. Tot al contrari de l’estiu.
S’han acabat les meduses. Els taurons ens podran a venir a visitar sense que ningú delati la seva presència en les nostres costes. Ja s’ha acabat l’alarma i tenen la pista oberta perquè ells també tinguin dret a gaudir de les nostres aigües iodades.
Benvinguda la normalitat després d’un estiu amb temperatures força suaus i molts turistes de casa nostra que han escollit la nostra costa per passar-hi les seves vacances, però sense deixar tants diners com abans en els nostres comerços. La web del Consell Comarcal continua en la seva normalitat. Encara no funciona quan escric aquestes línies. No ha pogut resistir el sotrac de les darreres municipals

Publicat el 28 de setembre del 2007 al Diari del Baix Penedès