Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

diumenge, 23 de setembre del 2007

Mases coincidències amb les festes de Lleida

Per la festa Major del Maig, els Moros i Cristians de Lleida han desfilar en un dels actes centrals de la Festa Major. Des de fa anys hi ha gent que reclama que ho passin un altre dia per descongestionar la festa i perquè es pugui donar més empenta a aquesta festa inèdita a Catalunya. Enguany resulta que sinó vols una tassa, dues. Resulta que volen recrear el casament de Peronella d'Aragó amb Ramon Berenguer IV. Però no sabeu quan ho faran? Doncs dóna la coincidència, ves per on de 52 diumenges que te l'any, que ho fan el dia de les Festes de tardor de Lleida. Clar passa el mateix que per la festa major que està embotit en un lloc que li pot restar protagonisme. La proposta és molt interessant i suposo que la gent hi anirà i si el temps acompanya anirà molt bé. Jo crec que en comptes d'anar repartint les actes de l'Associació de Moros i Cristians durant les festes de l'any ja establertes. S'hauria de buscar un dia o un cap de setmana només dedicat a Moros i Cristians i es podria ampliar amb un mercat medieval i altres coses com aquest any van fer el Primer Mercat Medieval a la Seu Vella. Perquè no ho ajuntem tot i deixem de repartir coses per aquí i per allà. Els moros i cristians s'han de perdre molts actes de Festa Major i ara de la Fira perquè han d'anar als assajos. Per què no es planteja seriosament això de unificar les festes de l'Associació de Moros i Cristians o repartir en altres caps de setmanes no que estiguin ocupats.

2 comentaris:

Montse ha dit...

No he sentit a parlar d'aquesta festa, menys mal que hi ha gent disposada a fer un recorregut per la nostra cultura.

JORdina ha dit...

Hola miquel,

Per un costat, et dóno la raó en el fet que la festa de moros i cristians és inèdita i que cal potenciar-la, cada dia són més els que encuriosits per la tradició venen a veure'ns per les festes a Lleida, i cada dia també s'està promocionant més. En aquest sentit la boda de Ramon Berenguer IV.

Tot i així, la discussió està oberta, perque el fet de ser un acte de festa major, fa que vingui molta gent i a més va nèixer així; però també entenc el què exposes i a més com a mora jove, reconec que és una mica cansat després de sortir tot el dissabte anar a passar tot el dia a moros! Però és molt divertit!

Ens veiem diumenge a les 11!

Una abraçada i gràcies per deixar comentaris al meu bloq! Em permeto la llicència d'enllaçar-te ;)

Jordina - una al·leridí