Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimecres, 26 de novembre del 2008

Un interessant debat al Vendrell

Una proposta molt interessant que ha tingut lloc al Vendrell ha estat el debat intereligiós. Hi havia musulmans, bahais, cristians, evangelistes, budista. La que m'ha agradat més ha estat el budista que venia del monestir que tenen aquí al Garraf. Els evangelistes han estat molt fluixos. Els cristians han parlat molt de que Déu és amor i aquestes coses, però els ha faltat ser una mica més practics i els musulmans han tocat una mica els tòpics com per exemple que els atemptats terroristes no estan contemplats per l'Islam. Espero que en facin una altra perquè ha estat molt ineteressant. La sala de la Lira estava plena i la moderadora, Anna Ibarz, ho ha fet molt bé.

5 comentaris:

Lara ha dit...

És fàcil d'entedre. Hi ha una cançó de Jorge Drexler que diu: "cada uno da lo que recibe, luego recibe lo que da"

Quan dic: Cada uno no recibe lo que da........ Uns reben més del que donen, i altres donen més del que reben, totalment en desacord amb la cançó d'aquest geni!

http://www.goear.com/listen.php?v=6212ae3

el Mèlich ha dit...

Doncs per a mi, ni una cos ni l'altra:
no es tracta de donar res ni de rebre res. O al menys no fer-ho palès, ni forçar-ho.
Simplement es tracta de viure, conèixer, pensar i raonar.
Les religions són "guies" que alienen els humans.
El que jo penso i el que jo vull ja ho sé. No necessito "salvadors" de cap mena.
Són "L'opi del poble", com va dir el savi.Quan més rucs, més "creïents", més obedïents.
Salut!
J. Mèlich

Lax'n'Club ha dit...

Hola!

Vaig estar tafanejant l'altre dia pel teu blog i vaig trobar una entrada que demanava un carrer pels Lax al Vendrell.

Al club de fans treballem fa unes setmanes en aquest tema, pero la cosa s'esta posant dificil per culpa d'una lley municipal que prohibeix posar noms de carrers al vendrell a persones que encara estiguin vives, aixi que fins que no es morin...

Pero crec que al final es podrà aconseguir, segur. Aqui estarem per lluitar-ho!

Lali

garmir ha dit...

Hola:
Una iniciativa positiva.
Edmón.

JG ha dit...

La nostra societat ha patit canvis sociològics molt grans i molt pocs temps (per exemple, al Baix Penedès el 2000 teníem un 5,8% de persones d'origen estranger, mentre actualment representen el 14,2%). Aquests canvis impliquen diversitat cultural, i complexitat social en gestionar els afers públics. La religió també és un afer públic, i cal debatre'l i permetre un ús just d'aquest dret a practicar la religió o creença particular.
Pel que comenta J. Mèlich, jo diria que no tothom té l'autonomia personal com per prescindir de la religió. Molts autors i filòsofs han rebutjat l'ateisme i el secularisme per aquest fet, perquè no es pot prohibir una pràctica que no deixa de ser inherent a l'humanitat: la creença en quelcom que és sobrenatural.
Les religions han demostrat al llarg de la història que poden ser molt inhumanes, però cal no criminalitzar aquell que vol creure, sinó cal criticar (quan toca) la vessant institucional de les religions (Papa, autoritats musumlanes...).

Per cert, qui ha impulsat aquest debat interreligiós, l'Ajuntament?