Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 15 de maig del 2020

Els nous herois socials




Els nous herois socials no porten armes, ni proclamen una nova forma de govern, ni un ampli llistat de greuges per una igualtat universal. Els nous herois no es fan fotos amb corbata o amb tacons davant banderes o altres símbols moderns. Els nous ídols són persones que estan a la trinxera quan la situació ho marca i generalment van vestits amb bates i guants. Aquests  són els nous guerrers del segle XXI. Ja no ens atacaran amb armes, ni míssils, ni tant sols amb granades. Les properes guerres segurament seran de caire bacteriològic amb microelements que només es poden veure en grans microscopis. Quan sortim al carrer no sabrem mai on està el perill i potser ja el tinguem dins el nostre nostra amagat dins una cèl·lula picarona.
Els nous herois no fan grans discursos televisius, ni fan campanya per aconseguir el màxim nombre de vots sinó que simplement estan fent la seva feina com millor saben fer. Des de bon principi estan a primera línia. Uns quants han caigut en acte de servei en aquesta guerra no declarada per complir amb les seves obligacions professionals.  El perill de  contagi social hauria servir a tothom per tenir el màxim nombre de mesures per evitar nous casos. Les diferents administracions haurien de ser un puntal en tot això.
Aquests herois són un dels grans pilars del que queda de la societat del benestar que aquesta societat lliberal que ens acull ha volgut privatitzar per evitar despeses públiques. És en aquests casos on es demostra que la sanitat pública con l’ensenyament és un dels grans tresors de la nostra societat i encara que no sigui el millor per uns resultats positius econòmics és de les poques armes que pot salvar moltes vides. Hi ha pocs carrers i places amb noms de metges, infermeres, zeladors i senyors de la neteja, però un cop més s’ha demostrat que són claus en la nostra història. Són tots uns professionals que exposen les seves vides per salvar la dels seus contemporanis. Un cop més es mereixen el nostre total suport i reconeixement.