Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 29 de maig del 2020

Una bona excusa pel Km 0




Una de les oportunitats d’aquesta pandèmia la tenim en la potenciació del consum del Km 0. En aquesta comarca tenim una gran riquesa agrícola que no només està en el vi sinó també en altres productes com els préssecs, melons, oli, verdures, peres i tants altres que es van produint al llarg i ample de les tres comarques penedesenques. Ara que els nostres moviments estan limitats en el territori és l’hora que els pagesos i venedors de tots aquests productes facin servir les xarxes socials o les botigues obertes per oferir els seus productes.  Després de tot això que estem vivint ja res tornarà a ser igual com abans. Hem d’aprofitar les noves regles del joc que de mica en mica s’aniran marcant sobre el camí per intentar aprofitar el màxim possible els nostres recursos.
Una bona manera és que les diferents cooperatives que hi ha en el territori treballessin com si fossin una gran cadena comercial i s’intercanviessin els seus productes per poder oferir el millor de nosaltres en tot aquest territori. Aquesta és una manera de fer front des del km 0 a les grans cadenes que estan instaurades en el territori.
A partir d’aquí i a la recerca d’un producte final de qualitat estan els establiments de restauració que podien aprofitar aquesta xarxa per adquirir els seus productes que després serviran en els seus restaurants. Hem de treballar perquè preu i qualitat vagin  en la mateixa línia, s’ha de buscar que un nombre màxim d’establiments confiïn en els nostres productes. La gastronomia també és cultura.
No sé que passarà enguany amb el turisme però també hem de tenir en compte les persones que viuen en aquests municipis perquè puguin gaudir dels seus productes. La gent no es mourà tant com altres anys per por i per tema econòmic. Convertim el nostre Penedès en una excel·lent oferta cultural per als seus habitants.