Aquests anys de pandèmia han servit per
anar fent lectures sobre la nostra realitat i moltes persones s’han plantejat
un seguit de situacions que fins aquells moments era qüestió de copiar i
enganxar. Un d’aquests col·lectius que s’han plantejar la situació de fins aquí
hem arribat ha estat el món de la restauració després quasi de toca fons i
estar sense possibilitats a uns mesos vistes. Això ha provocat que molts d’aquests
professionals hagin emprès altres camins amb més seguretat i amb menys
estridències en la seva vila laboral. Potser treballar 18 hores al dia durant
tres mesos i després anar fent caps de setmanes intensos no és el millor que
altres opcions laborals molt més repartides en el calendari anual,
Estem parlant de gent que treballaven
intensament durant dos mesos a l’estiu més de 16 hores cada dia amb un
contracte de mitja jornada i que en alguns casos no comptaven ni hores extres.
Persones que potser no varen tenir ni contracte esperant que un dia el cap els
fes un favor. Aquesta es una professió que has de tenir uns coneixements i unes
aptituds. No tothom val per tot com algú políticament correcte pensa i diu.
Aquest any a l’inici de la campanya
d’estiu han aparegut anuncis d’establiment que semblava que no tenien res
perquè ho buscaven tot. Hi ha establiments que suposo que ho han passat
malament per manca de mà d’obra mínimament especialitzada al mercat. Potser
aquesta és una senyal que la nostra economia ha d’anar obrint altres camins
perquè això del turisme és molt arriscat. Cada dia el cost de la vida va pujant
i els salaris ban baixant generant un mapa de no trobar-se que fan que la
inseguretat estigui massa establerta en la nostra vida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada