Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 28 d’octubre del 2022

Sort que l’alcalde del Vendrell és arqueòleg

  

 



Sort que l’actual alcalde del Vendrell és arqueòleg perquè aquest tret s’ha notat moltíssim en la política que ha aplicat a la vila en els darrers anys. Si hagués estat economista o similar no sé pas que hagués passat.

El tema arqueologia al Vendrell i ara parlant com ho fan els nostres politics amb seriositat i mirada al futur ha estat juntament amb unes quantes més de les més oblidades que han passat en aquesta legislatura. La veritat és que no s’ha parlat gairebé gens d’aquest tema en un municipi amb un encaixat petit museu d’arqueologia que deu estar guardat en algun lloc segur dels magatzems municipals o dins la caixa forta municipal perquè ningú ens furti les joies de la corona.

Hem fet exposicions de mil coses i els mosaics per justificar una de les grans ensopegades de les grans inversions vendrellenques com serà aquest nou espai dedicat a Santiago Padrós. A veure si aquests manaires s’atreveixen i organitzem una excursió guiada Cuelgamuros per veure una altra part de la seva gran obra, però crec que tot això no els hi fa gaire gràcia i com el tema de l’arqueologia a casa nostra ho tenen ben soterrat perquè ara no toca i està encara lluny a la llista.

Esperem que algún dia en algun racó d’algun gran museu o espai polivalent i transversal com es  fa ara hi hagi les arrels de la nostra història perquè la gent la pugui veure, en especial la màscara púnica que va deixar bocabadats als seus descobridors de Mas d’en Gual, però ja s’ha vist que l’arqueologia  i l’optimisme estan totalment oposats. Sort que el nostre lider espiritual té un important recorregut formatiu en aquest àmbit sinó ja veig edificis com el sindicat del Vendrell ensorrat del tot i les cases modernistes de Coma-ruga convertides en un solar per fer apartaments amb vistes.