Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 10 de febrer del 2023

I el Penedès què?

 



Tornem a les eleccions un altre cop i tenim formacions per triar i per remanar. Algunes ni saben ni els importa que estem al Penedès i la veritat que tant els hi fa. Altres apostem clarament per aquesta vegueria amb càrrecs i sense competències ni pressupost. Una situació esperpèntica. Llavors estan els altres que estan al mig i van jugant segons es vagin trobant les cartes. Això del Penedès fa 50 anys potser encara tenia una mica de sentit, però tal com està tot avui, aquesta dimensió geogràfica ja l’hem deixat una mica obsoleta i només parlem de Barcelona i si molt m’apures Barcelona i Tarragona i molt poca cosa més perquè la resta acostuma a estar a l’ombra d’aquests puntals del territori espanyol, es vulgui o no es vulgui entendre.

Aquesta és la primera vegada a la història que tenim un partit clarament Penedesenc que vol lluitar clarament per aquest territori, però aquest fet potser arriba massa tard perquè ara ja només som una part d’una porció més gran que està per sobre de la divisió per vegueries.

Aquí al Penedès ún boci de món que tenim una mica de tot sense haver de trencar les fronteres. Si fins ara hem preferit la suma a la selecció a partir d’ara hem de ser més selectius. No cal que fem molt de vi sinó que sigui bo per vendre qualitat. No cal que ens vinguin milions de turistes a les nostres platges sinó gent que ens admiri i vulguin el nostre km 0. No volem grans naus als nostres polígons sinó petites empreses que donin a conèixer arreu el que fem al nostre territori. Ara toca qualitat, no quantitat.