Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dissabte, 3 de gener del 2015

Aquest diumenge fos 4 a la tarda petits i grans al Vendrell amb els Laxen

Les festes són molt boniques i necessàries per a tothom, però dins les festes també hi ha moments amb poques propostes diferents i més en una ciutat amb mentalitat de poble com el Vendrell. Els Laxen que ja fa dies que es mereixen un carrer al municipi perquè són més coneguts que el Tobies, el xató, l'Apel·les Fenosa, el Benvingut Socias, el Deu Font, Jan Toldrà. Pep Jai i molts altres es mereixien un carrer al municipi, però hi ha un costum d'esperar a què algú la palmi per donar-li un carrer o similar. Mira que és trist.  Llavors segons qui mana té més punts que altres. Aquest diumenge, dia 4, a dos de sis de la tarda, els Laxen tocaran a l'Escola de Música de la pl. del Tívoli.  És gratis i per cada nen hi podran entrar dos adults. Això està dins el Jokirama. Una gran idea per acostar la bona música als més petits que ja deuen estar farts i tips del rabadà i les dotze van tocant entre altres hits internacionals que ja estan bé, però massa no es bo.
Els Laxen a l'igual que van per coles i instis per demostrar que la vida del músic no es tan facil i la gent es tregui pardalets aportats per programes com OT, Tu si que vales y otros on sembla que viure de la música és com bufar i fer ampolles quan hi ha milers de grans músics vivint d'altres històries o malvivint de la música.
Penseu que aquest auditori només té 333 cadires i penseu que al Vendrell hi ha 38.000 habitants i la comarca ja superem els 100.000 Per tant, aneu amb temps o us quedareu al carrer. També hi ha la remota possibilitat que en facin dos, La remota possibilitat o s'inventin alguna història. Tot depèn. Però en una tarda de diumenge de les festes de Nadal amb moltes coses tancades i més al Vendrell les possibilitats són reduïdes. El Vendrell és la gran capital de comarca amb una Lira i un Auditori Pau Casals amb unes 400 i aquest auditori una mica menys. No estem preparats per grans invents i quan ho fem doncs toca duplicar l'espectacle o al carrer que s'hi està molt be. El concert durarà més d'una hora i menys d'hora i tres quarts i serà normal, però no tocaran peces que algun puristaa alterat podria denunciar com Toca'm els ous Maria i Per una copa, però segurament els nens també se les saben. En aquest país la gent som aixi. No ens preocupeu. Vinga vagi molt bé, Vinga ompliu l'escola del Vendrell de música, petits i grans i que aqui comenci un clàssic que es pugui repetir altres anys. Ells també s'ho mereixen.