Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dissabte, 31 de gener del 2015

La Xatonada del Vendrell, tot depèn del temps

Demà al Vendrell se celebra una edició de la Xatonada Popular. A veure si el temps acompanya. La gràcia de la cita és que faci bon temps. Jo he anat en diferents edicions i si fa solet la gent va, però com faci vent la gent es queda a caseta. Hi hagut anys amb bon temps i mal temps i algun cop s'ha fet sota la pluja. Sort del C.C. l'Estació. No cal posar ni molta ni poca propaganda. La gent ja ho sap i si fa bon temps hi va i sinó doncs a caseta. La ració val 7 euros. La tarrina és la de sempre. Jo en posaria una més senzilla sense ser cutre i ho donaria per un euro o dos més econòmic. La gent que hi va a buscar el xató ja deu estar tipa de tarrines d'aquestes que unes quantes van bé, però massa les acabes donant.. El xató que es reparteix hi ha anys que està millor que altres depèn de la fornada. 
La festa dura massa i si fa fred és un suplici. Hauria de ser més curta i no cal estar tanta estona allí llegint noms de nens i nenes a buscar el ditxós diploma. Es podria fer més ràpid i senzill. A les dues i pico donar el nom del guanyador quan des de les 9 ja estan allí dale que te pego al morter són moltes hores. És una de les festes consolidades on hi van els de sempre i algun més que es deixa caure. Hi ha alguns que saben fer xató i altres van a passar l'estona amb els colegues i tot això i el plat és el de menys. Abans portaven algun famosillo al jurat però en aquest país tothom vol cobrar, doncs els de casa i algú més que sempre li va goig venir.  Hi ha hagut membres del jurat que no tenien ni idea del que era el xató, altres el coneixien prou bé. 
Bé, demà és el dia que s'inaugura el nou bar de la Bambolina, cal Guitarra al carrer Colom. Oficialment obre el dilluns, però demà si aneu a donar un tomb el trobareu allí obert a tothom. Tots els amics i clients del bar ho saben, ja ho sabeu, aneu a donar un tomet i veure la versió moderna d'aquest bar tradicional al cor del Vendrell. Vinga esperem que no faci mal temps i ja ens veurem a la Rambla del Vendrell. Després s'agafa un pollastre a l'ast i un postre i ja està. En un poble normal estarien obertes totes les botigues de la zona centro perquè la gent anés mirant però aquí al Vendrell som peculiars i la majoria estaran tancades com cada diumenge.