Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dissabte, 10 de juliol del 2021

Una altra festa major del Vendrell sense castells


 
Tornem a tenir a sobre la festa major del Vendrell. Un altre cop ve marcada per la covid i ja veurem com evoluciona tot plegat perquè el covid va pujant i cada dia que passa és un partida guanyada, però no saps mai si al final el bitxo es guardarà els asos i tots hi sortirem perdent. Ara estem en situació preocupant, però molta gent està vacunada i estem en plena època turística i no podem arruinar més el país. 

Aquest any tindrem cercaviles controlades amb cadires per seure i veure assegut. Evidentment només vindran grups locals i el recorregut serà totalment diferent al que era tradicional. Enguany ha caigut el castell de focs de la festa major i esperem que els diners l'inverteixin en l'encesa del campanar perquè per fer un castell de foc cutre per complir val més no fer res. A mi només m'agrada Guardafuegos dels grups que hi ha en principi com Suu i la seva guitarreta i Geluc. Evidentment no tindrem castells i el pregó el faran al matí al Tívoli quan aquest es feia per la tarda i ja anaves empalmant per seguir amb la resta d'actes. Sort que tenim el Ball de Diables i els Malcasats que donen alegria i bon humor a la festa. Jo crec que una de les coses interessants de la festa major era el concurs de cartells que algun cop ha sortit rana, però això donava vidilla. És una de les eines de participació ciutadana que molts esperen i que aquest any la democràcia s'ho ha carregat així com els administradors de la festa major que ha estat una d'aquestes seleccions naturals a la que estem acostumats en nom de la democracia i la participació ciutadana. Molt encertat el pregoner d'aquest any que coneix tot el que passa a la vila de primera mà i en paper. 

Seguim endavant esperant que tot vagi bé i que al final es pugui portar a terme i no tinguem sorpreses. Pels més petits està el Pot petit que és un dels top ten de la canalla a casa nostra. Encara mantenim el concert del Cor Orfeó i la cursa popular que són dos dels clàssics que no podem deixar de banda. Molt bona festa major a tots plegats. A gaudir des d'un lloc o un altre seguint els actes en directe per la tele o a la platja buscant les banderes blaves perdudes.