Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 14 d’octubre del 2021

25 anys de la tele del Vendrell

 



El dia 13 d'octubre de 1996 va obrir la tele local que tenim ara mateix a mans del consistori local. Tot just abans d'aquesta hi havia una productora encapçalada pel Miquel Garcias que ocupava el paper de tele local a un local de Fàtima. Recordo que quan aquesta empresa va complir un any va muntar un pica a pica on no hi va faltar de res i allí podies avorrir el menjar de tantes coses que hi havia per  engrapar. Aquest és un dels episodis més golafres que recordo en la meva vida. Després va venir la tele municipal que sempre ha tingut un director o gerent clarament de la corda de l'Ajuntament. A vegades s'ha portat més professionalment i a voltes més políticament, però tots dos ingredients mai han faltat en diferents proporcions. Inclús quan manava l'Arribas van portar una tia de Tarragona del Psoe que no sabien que fer i la posar aquí a dirigir el cotarro. Quan van guanyar els convergents va tocar el dos, evidentment. Tenir una tele local és un luxe. És una llàstima que no s'aprofiti més aquest pilar de municipi que paguem entre tots 600.000 euros cada any per tirar endavant. Una tele a poca publicitat, perquè sempre ha estat una cosa secundària o terciaria per als seus responsables que sinó arriba de la casa gran s'hi posa una mica més i d'algun lloc ho traurem. Una llàstima perquè aquesta tele podria ser comarcal amb l'ajut d'altres municipis de la comarca i així podríem fer més coses perquè les eines les tenen i falta una mica més per arribar més lluny, però en aquesta comarca cada poble va al seu rollo i només es troben a la plaça Sant Jaume un cop cadd 20 anys per fer-se la foto.

Aquesta tele té molt bons professionals que fan el millor que poden i saben per portar a terme la seva tasca. D'aquí cap allà amb les càmeres que després no es queixin sinó surt una notícia o només la meitat de temps d'una altra entitat. També un mal de cap pels presentadors que a vegades s'han de trobar pel carrer amb vilatans que els hi exposen queixes i peticions de la seva feina professional.  Han de donar resposta a la gran frase, això quan surt? Per altra banda, a part de ser comarcal també hauria de ser lliure d'anar on vulgui i no ser una obra social de qualsevol partit, quatre amics o entitat de la vila o comarca que es tira un pet i ja vol que ho vagin a cobrir. Hi ha moltes coses importants que no es veuen per la tele i altres xorrades que les hem d'aguantar perquè falta un criteri més professional i menys polític del quedar bé per anar endavant.- No passa res, al final es vendre un producte. Per això molts cops només trobes a les rodes de premsa els pobres de la tele perquè la resta passa olímpicament de coses vanals per a molta gent.

Ara tenim una tele amb els serveis bàsics que cada dia té mé gràcia anar a post que interessi per internet i no mirar la tele perquè hi ha molta cosa d'altres llocs i repetida. Vas a internet i mires el que vols, no cal veure tot el que passa i més en una localitat amb poca identitat grupal i cada barri és com Andorra. Moltes felicitats i per molts anys i endavant. Esperem que algun dia es posi la graella de la programació i també de la ràdio que és la gran oblidada de tot plegat, una gran pena perquè la seva màgia arriba molt lluny. Per molts anys i endavant per una tele més plural, comarcal i amb una mica més de contingut. Espero que alguna cosa es faci per celebrar aquesta efemèride. A veure si salta la sorpresa.