divendres, 8 d’octubre de 2021

Menys política i almenys una estació d’Alta Velocitat

 


 

En aquest territori de ningú entre les grans conurbacions urbanes com són Tarragona i Barcelona el que necessitem és una estació d’AVE i no ens calgui anar ni a Barcelona ni a aquest punt enmig del no res no s’amaga la del Camp de Tarragona. Estem al mig de tot plegat que ens demana uns tres quarts d’hora de cotxe si volem anar a agafar algun tren d’alta velocitat. No necessitem tenir delegats sense competències ni pressupost que només serveixi per dir que tenim aquest càrrec que té menys poder que un llogater de pis.  Tal com estan actualment les comunicacions si hem de fer arribar alguna petició a algun alt càrrec de la Generalitat a li ho farem arribar de mil formes possibles que va des del correu electrònic fins a la carta de tota la vida. En la gran majoria de casos estem davant d’un problema de manca de fons econòmics i de retruc també de voluntat política perquè molts cops hi ha diners que ves a saber on van a parar finalment.

Aquestes tres comarques necessiten molt més una parada d’Ave amb una bona xarxa de comunicacions properes amb autobús o de tren que ens aporti turistes, inversions i altres persones que hagin de venir. 

Els personatges polítics cada dia està més lluny de la societat que gestiona. Ells ja tenen el seu paper en diferents punts estratègics que ha de gestionar amb cura i coherència i no cal afegir més personatges a la fauna política d’aquest país perquè al final el pastís es tornarà massa minso i serà ingovernable tot plegat. Hem d’apostar per les coses pràctiques com arranjar les línies de rodalies que són les més utilitzades per la gent. No cal presumir de bones vistes si després tenim goteres al sostre on ens toca viure cada dia.