Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dilluns, 16 de juny del 2008

Pro campanya a les 6 a casa

La UGT ha iniciat una campanya per canviar els horaris laborals. Crec que això és molt positiu. Hauríem de fer menys descans per dinar i plegar abans com fan els anglesos que a les 6 o 7 ja són a casa. Això de treballar fins a les 8 o a les 9 en un comerç no te molt de sentit. És qüestió d'anar canviant el xip de la gent. No és normal que per dinar tinguem tres o quatre hores que tampoc no ens permeten fer gaire gran cosa. Hem de ser racionals i adaptar els horaris a la persona. No seguir aquell slògan de com més hores més produeixo o més venc. És mentida. Arriba un punt que el cos ja no dóna més de si. Val més menys hores i més productives.

3 comentaris:

Laia Gomis ha dit...

Holaaaa!!!

Molt bona iniciativa de l'UGT, ara per acabar de reblar el clau, estem fins a les 8 treballant i quina casualitat que si s'ha de convocar alguna reunió, sempre cauen a partir d'aquesta hora, les vuit o quarts de nou.

No acostumem a donar importància però la suma de tots aquests petits detalls esdevenen amb el pas del temps importants.

Tots ens hauríem de posar les piles amb aquest assumpte, queda molt per avançar en el nostre país en aquesta matèria.

Nàufrag ha dit...

Doncs la veritat és que no sé si és gaire pràctic. Que tots pleguem a les 6, vull dir. Comprimir la jornada laboral a 'la saxona' em sembla bé, però aleshores tenim el problema dels comerços. Avui en dia, amb els dos membres de la parella treballant, és molt difícil comprar als comerços de proximitat si aquests no obren quan, precisament, la resta surt de la feina. Al final correm el risc d'acabar tots al Caprabo els diumenges al matí. Que és el que passa...
Jo abogaria perquè els comerços obrissin més tard (les 6, per exemple) i tanquessin més tard (les 9?). Quin sentit té obrir a les 16:30 si ningú pot anar-hi a comprar??

Beatriz Durán ha dit...

No m'havia enterat d'aquesta iniciativa de l'UGT. Em sembla molt bona idea, ja que a més, afavoreix la vida social més enllà de l'ambient laboral.

Però nàufrag té raó amb lo d'anar a comprar...

Plateges un altre dilema, Miquel jejeje