Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

divendres, 21 d’agost del 2009

Un altre cop hem fet el ridícol davant els grans mitjans de comunicació

És trist que sortim a tots els mitjans de comunicació nacional pels problemes del top manta que tenim als barris marítims. Potser és que no hi ha gaires notíes i s'aferren a tot arreu però es lamentable que ens coneguin per tot això. Fem molta promoció i al final ens la fan pel que no ens interessa. Què coneguien el Vendrell està bé, però tenim altres coses. El problema s'ha fet gran en un parell d'anys i ara ningú sap que fer per arreglar-ho i la cosa ja ha derivat amb baralles i la cosa es pot agreujar. Esperem que algú trobi una solució sinó perquè ja està en uns nivells preocupants.

6 comentaris:

Jordi Voltà ha dit...

Tampoc pots pretendre que un muntatge com el dels "Homes de Harrelson" passi desapercebut.

No sé perquè es permet ni amb quina intenció (i tampoc s'ha de generalitzar) però cada vegada es veu més fatxenda amb uniforme. Persones amb mancances culturals i educatives importants a qui es dona la tasca de mantenir l'autoritat.

Després passa el que passa; excessos que no agraden. Bé, potser només agraden a uns quants. Tu, com a vendrellenc, ja m'entens.

Però, això, ja serien figues d'un altre paner.

Josep Manel Laliga ha dit...

No se jo fins a quin punt la culpa és del Policia de torn, de qui el mana, del polític que mana al qui mana al policia, de la societat en general que ajuda als qui venen a vendre (ai pobrets !!! he sentit jo a més d'un), etc...
És molt fàcil culpar i molt difícil trobar solucions, el que està clar és que anomenar fatxenda i posar en dubte la inteligència de certes persones no ajuda però és respectable la opinió de tothom.
El que és evident és que a Coma-ruga (no pas a Sant Salvador, Calafell o Cunit) és molt complicat passejar pel passeig degut a la quantitat de gent que ven coses. I això si que hi ha molta gent a la que no agrada.

Anònim ha dit...

El que no és normal és que dimecres a Tele 5, ahir dijous a TVE1 i per la tarda monografic al programa TAL CUAL i noticies d´A3. Això si el SUPERBUIRA concejal del ayuntamiento del Vendrell parlant a tots els medis de comunicació semblava més un personatge del paper cutxé que un regidor.
Cal buscar una solució als 2000 venedors il.legals que hi ha segons A3, mai he vist 2000 junts, ah i baixar la tensió és cosa del regidor i la policia, no del turisme i els veins.
Gràcies

Jordi Voltà ha dit...

Si tal com aquí es diu, és fàcil culpar, n'hi que hi posa la policia de torn, el qui el mana, el polític que mana el qui mana el policia i la societat, en general.

Tots els qui anomena tenen la tasca de trobar solucions, no pas de crear conflictes (incloses les forces de l'ordre).

Potser l'anomenar les coses pel seu nom ajuda a identificar els punts de conflicte. Torno a insistir: no s'ha de generalitzar, però els primers que han de tenir "criteri" són els professionals de l'ordre. Si no ho fan, tothom pot pensar que hi ha connivència.

Ah! Algunes imatges i algunes entrevistres són de la platja de Sant Salvador que toca a Calafell.

El discutir si són pobrets o no, crec que no cal (una opinió personal). La opinió dels veins és molt racional. Hi va haver-hi una batalla campal -el dia abans- en que les "forces de l'ordre" van imposar el xarop de bastó "indiscriminadament" i es veu que, els veins que ho van veure, els va semblar que els "pobrets" van rebre massa i sense un motiu aparent que ho justifiqués.

Es clar que, des de casa, amb l'aire condicionat, tot ho veiem més apaivagat.

Josep Manel Laliga ha dit...

El problema ve de lluny, si a principis d'any es permeten certes coses és molt fàcil que quan arriba l'època forta de turisme es desbordi tot plegat. Ni defenso ni acuso els venedors o als clients, ni és tasca meva preservar l'ordre o decidir mesures més contundents, si cal. Però m'agradaria saber l'opinió dels qui paguen escrupulosament els impostos per tenir un establiment a la vora o una parada al passeig. Imagino que, igual que a mi no m'agrada passejar per un passeig gairebé "impassejable", a ells tampoc els agrada aquest tipus de competència.

Jordi Voltà ha dit...

El cert és que hi ha una llei que s'ha de complir. Pels uns i pels altres.

Si la llei no és prou clara, hi ha polítics amb sous extratosferics que poden posar-la al dia.

La legislació, però, protegeix i obliga a tothom. No ha de ser "patent de cors" per a ningú.

En el mateix ordre de coses hi podem afegir l'horari dels establiments comercials. Es xerra molt però, als qui manen, els costa posar fil a l'agulla.

El problema és quan si barregen els, podriem dir-ne, "atenuants" que fan difícil prendre una posició clara: esperit humanitari, etnies.

Hi ha qui li molesta -a l'hora de passejar- l'estesa d'aparadors colocats al bell mig del pas. També s'ha de regular, suposo.

Ah! I la força i la represió haurien de ser l'últim recurs i proporcionades a les situacions.