Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 16 d’abril del 2015

Apunt al gran repte del Vendrell 24 M.

Cada dia se saben més coses de les llistes electorals. Ara començarà un mes frenètic fins la gran data. Avui justament surt al Diari de Tarragona un estudi on apareix el Vendrell com el tercer municipi més vulnerable d'Espanya i el primer de Catalunya per darrera la Vall d'Uixó i Roquetes de Mar. Aquesta dada és prou important perquè en el fons anar a votar és una manera de reivindicar alguna cosa, un estatus, una millora i de queixar-se per alguna cosa. El Vendrell ha estat molt castigat per la crisis i evidentment això és molt important. A banda, el deute municipal és el doble que el pressupost municipal. Per tant, si anem,  En els darrers tres anys segons fons oficials s'han amortitzat 14, 4 milions d'euros i fins arriba als més de 90 milions encara ens queda uns quants anys si anem a aquest ritme. Hem de tenir en compte que no tenim quasi inversió. Això vol dir que en comptes d'anar arreglant les coses del dia a dia de mica en mica, el dia que ens hi posem haurem de gastar més diners per tenir el muncipi en condicions. Per tant, la cosa no pinta gens bé. No cal tenir gaires master per entendre el tema.
Ja tenim les llistes dels principals partits: Un partit ha apostat per seguir amb el mateix lider que fa uns 40 anys que va sempr al davant i una llista amb gent nova i altres que repeteixen candidatura. Evidentment la majoria pensen que s'hauria d'haver reformat tot de dalt a baix i començar de nou. Però dins hi ha gent molt vàlida i molt bona que conec personalment o per al.lusions. El tema del líder és una  mica el que passa amb Calafell que el Ramon Ferré va de primer i ha renovat tots els del darrere, però el que tenia que fer és deixar a altres persones davant seu en el millor dels casos i no anar de renovador quan ell ja és gat vell en tot això. L'Olivella pau i amor entre els seus.
Pel que fa a l'altre partit és una proposta dels colegues del Vendrellencs de Tota la Vida. Falta representació d'altres barris i sectors socials del municipi. Tenim basquet per jugar i per vendre, però he parlat amb alguns d'ells i estan super contents i que guanyaran i etc i etc amb el nou projecte. Això és bàsic per guanyar. Van bé, però ja veurem que passarà a les urnes amb una part del partit no gaire content com ha anat tot plegat.
Jo continuo pensant que guanyarà el partit dels intel.lectuals. Ells s'ho curran. Hi ha molta gent en la seva sintonia. Han fet campanya amb massa visits al jutjat per un titular, quedi com quedi tant els hi fa, però ells han jugat aquesta carta que massa explotada pot anar contra ells. Se suposo que aniran sortint nous temes de fiscalia. A veure que passa. Tal com es veu la vila i després d'una legislatura on només ells estaven a l'oposició jo crec que guanyaran. Van forts i van a per totes. No tenen manies. 
No crec que facin majoria absoluta, però 7 ó 8 regidors els poden treure facilment. Ja veurem. 
Els altres dos s'hauran d'unir si volen tirar la vila endavant o un que governi en minoria inestable i a veure quan se la fot. L'altre partit presenta una bona persona pero crec que li falten taules per ser un número 1 d'un poble de quasi 40.000 habitants, sort que hi ha una segona que pinta molt bé. 
Jo crec que Podemos poden arribar a treure algun regidor, encara que a mesura que passen els dies, van perdent pes a nivell global. Som poble, va començar molt bé, però al final ha acabat la peli com sempre, però potser una bona alternativa per votar disconforme perquè en el fons si votes els dos majoritaris d'ara acabes votant el mateix projecte que és el que ja hem viscut aquests quatre anys. El que pots escollir en pot treure un parell i la seva escissió un o dos com a molt molt. A veure que passa tot plegat. En el fons no és una llista sigui millor és que la resta són pitjors. Mentrestant feu un exercici que aquest matí m'han comentat. Dieu quatre coses bones que s'han fet a la vila en aquesta darrera legistuta? Vinga anims.