Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dissabte, 25 d’abril del 2015

Ja tenim un lleó al Vendrell. com li direm?


Ahir divendres dia després de Sant Jordi i abans de Sant Marc feia goig l'estrena del Lleó del Vendrell que ha sorgit de la Parròquia i dels Amics de l'orgue. Ara toca això. Fa dos anys va aparèixer l'aguila i ara un lleó rampant sense corona i mig esgrogueit que té un rostre molt fi que podria apuntar a lleona. Molts ja li volen posar nom. Jo apostaria per Groguet pel seu color. Jo crec que ben aviat li posaran corona perquè dels 5 lleons que li feien companyia eren l'únic que no en portava. El gran Víctor Merencio va explicar les dades d'aquest segon animal del seguici popular, però també va obviar com acostuma a passar en tot el que es fa i es desfa una dada: el seu cost en euros. Es va parlar de gent que havia col.laborat, però en cap moment va dir quan havia costat. Se suposa que es pagarà perquè al Vendrell tot es paga més o menys tard, però jo crec que la gent i més sent la Parròquia com a impulsora ho hauria de dir. No cal que faci grans titulars, però s'hauria de saber. Pel que es va dir i es va veure és l'únic dels 8 lleons a Catalunya que està en posició rampant i el porta només una persona i pesa uns 35 kilos, està prou bé. El que es impressionan es el de Reus. 
També hi havia els balladors que els acompanyava, alguns ja estan en un o dues entitats més del Vendrell i la majoria formen part dels VTV ( Vendrellencs de Tota la Vida) amb altres membres de recent incorporació. L'acte va ser molt correcte amb els parlaments polítics que la gent va mig escoltar i una descripció del nou animal. L'avinguda dels lleons de Lleida, Barcelona, Reus, Valls i el de Tarragona va donar amplitud a la festa. Cadascú va dansar al seu ritme i en la part final quan van tocar tots els grups semblava un guirigall de música potser millor que hagués tocat només un grup i tots ballant a un únic ritme. El temple estava força ple i després en el sopar també hi havia força gent. Alguns es queixaven que s'hauria d'haver fet un altre dia i en horari de tarda perquè hi havia molta canalla que van plegar d'allí a les 10 i escaig de la nit i del sopar passades les 11. Molt xulo. Ara esperem el lleonet a veure si també conserva aquest coloret i surt o no surt amb corona incorporada de la gabia. Ara a fer un concurs i com li podríem dir al Lleó que sembla
dóna més de si que l'aliga per tenir el seu nom propi. Cada dia és fa més necessari tenir un protocol de cercavila perquè hi ha més elements dintre i és fa més llarga. Potser què en fem dues en dies diferents perquè això que tothom hi tingui cabuda està molt bé, però quan són tants es fa massa llarga.