Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 21 de maig del 2015

Petit apunt sobre els cartells dels candidats que es presenten al Vendrell

Més o menys una de les coses importants de les eleccions són els cartells electorals. Aquesta tarda he travessat el Vendrell i he fet un recull dels diferents partits, intentant fer una lectura molt bàsica del seu missatge. Començarem pels que presumptament s'han gastat més diners, perquè n'hi ha uns quants més.


Aquí podem veure un cartell típic i típic i tòpic amb la candidata de CDC amb els símbols dels nuclis del Vendrell i de les platges i un tros d'una presumpta urbanització. Somrient mirant el futur que se suposa que seria el Vendrell renovat, etc, etc. Tons obscurs i clars i paraules claus per posar-se en contacte o per esbrinar més dades de la candidadata o el partit. Destaca el nom de la candidata i el Vendrell i el seu objectiu que és renovar.





El segon és el PSC on es veu el líder clarament el líder més destacat i darrera una munió de gent que configuren la resta de la candidatura. El partit està posat més petit juntament amb Progressistes del Vendrell que és una marca blanca que queda més social i participatiu.  Aqui ja no es renova. Anar fent endavant com fins ara, però segurs. Una mena de segona part del que tenim i palante como los de alicante sense ensopegar. Aquí el candidat porta corbata, cosa peculiar en la propaganda vendrellenca.



Anem al tercer els de PxC, aquí destaca la Casta que se suposa que són tots els amiguets que han controlat el cotarro durant els darrers anys. I què hem de fer amb aquest grupet, doncs acabar amb ells. Llavors ens apareix com una mena de detergent social que vol acabar amb un presumpte grup que remena les cireres al Vendrell. Una cara, un nom molt clar i una foto clara i nítida mirant a la cara del qui mira el cartell. També destaca la paraula Casa dins la frase "Primer els de casa" aquest és el lema del partit. Ara ens vol dir que qui tindran prioritat seran els de casa per, tant els immigrants estaran en un segon terme. Netejar lels coleguilles de sempre i treballar pels d'aquí de tota la vida. Predomina el blanc que diuen que vol dir puresa.  No òbviem que volen recuperar el Vendrell, per tant se suposa que el Vendrell s'ha perdut amb aquesta casta i amb aquests que no són de casa. Una mica de detergent social i foc nou.



Erc també s'ha presentat amb energia al Vendrell amb dos pilars bàsics: El seu candidat que és nou en això de la política, però fa anys que està dins ERC i el color groc que va unit al seu lema, una Nova Vila per un nou País. Juguem amb la independència de Catalunya, però ja treballem per més endavant quan siguem independents. Això és una mica de parada en el camí, però aquí anem per la independència. Després de Junts pel Vendrell, ERC torna en solitari a presentar-se. Una cara amena i campechana que mira a l'alçada de l'observador. Evidentment no porta corbata com els polítics moderns.











Aquesta és la coalició entre la CUP, EUiA i Procés. Aquí juguen amb el tema popular. Surten tots a la candidatura vestits de carrer normal, posats perquè és vegin bé sense mirar gaire gran cosa més. Estan ubicats al camp perquè és uan dels seus punts bàsics. Cadascú vestit de la seva manera i donant proximitat i bon rollo. No crec que hi hagi photoshop ni res semblant. Aquí també ens proposen com PxC recuperar el Vendrell per al poble, perquè se suposa que algú ha usurpat el poder i l'ha posat lluny del poble, també un discurs similar a PxC, però des dòptiques oposades. Juguena mb els colors i que la força la té el poble sobirà que decideix el seu futur. 



Una candidata del PP que juta amb el seu nom i amb els colorins i mira a la gent a la cara. Abans CDC Renovava i ara toca transformar que crec que són sinònims o almenys cosins germans. Hi ha una mica més de color blau perquè és el color del partit i una grafia motl curiosa del Vendrell que queda bé i tot. Es veuen clarament les arrecades i evidentment sense ulleres.



Aquesta candidatura d'Inicitiva els Verds és la més divertida que he vist. Juga amb els caps de llista que tenen més possibilitats de treure bons resultats i els posa un xic borrossos o desenfocats en contraposició amb l'Àlex Duque que apareix content i mirant al front. Evidentment el color és el verd i és la més original d'aquesta legislatura del Vendrell i és un cartell que queda a la retina i no calen gaires paraules. Val més imaginació que no pas peles com aquest cas. El seu missatge és jugant amb el lema de Podemos, Podem i Farem. Anirem una mica més enllà d'aquesta formació amb la que sembla que no tenen molt bon rollo com es va poder veure al debat.


Aqui m'agrada els de Sí se puede perquè surten en plan campestre i pagés, sense complexos pim pam. Ni luxes i de cos sencer. Surten els primers i tots iguals amb paritat i tot sense que ningú destaquir sobre la resta. Agafen el color de Podemos i el campanar que és el simbol més sobat del Vendrell. Evidentment no porten corbata i semblen motl naturals i molt propers als votants. Pim Pam. També ens demanen el canvi i s'ha de fer ara. Renovar, Transformar i canviar és el que és porta al Vendrell. A part del PSC a ningú li sembla bé el que tenim i volen donar una nova imatge. Jo no crec pas que comptim amb cap assessor d'imatge i crec que desconeixen la màgia del photoshop, no així com la resta del candidat que en alguns casos es nota un excés de manicura informàtica.

Aquests de C'S que no s'han gastat gaires peles amb propaganda també ens demanen el canvi com els de Si se Puede, però des d'un altra punta de l'arc polític. Ja ho diuen que les puntes és toquen. Evidentment surt la candidata tota pinxa amb el seu nom i el color taronja que els caracteritza, amb ulleres i vestida corretament i mirant a al gent a la cara. Porta ulleres perquè habitualment en deu portar i és la imatge que té. La cosa s'ha de canviar com altres partits que ho demanen.

Aquests són els cartells dels candidats del Vendrell. Voteu qui volgueu. Si voteu en blanc anirà a la llista més votada i com fins ara encara que votin quatre gats no queda cap cadira buida, us aconsello que voteu algun partit perquè així la democràcia és més clara i més àmplia. Vota en blanc queda bé, però no serveix per a a res segons les normes que tenim. El dia que només voti la meitat de la gent com fins ara i es quedin la meitat de cadires buides llavors en parlarem, llavors voteu en blanc, però ara per ara voteu. A veure que passa.