Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dilluns, 25 de maig del 2015

Quan el vot útil perd totalment el seu sentit. Municipals 2015

Ara toca descansar durants uns mesos perquè ja hem celebrat les municipals i almenys es poden treure algunes conclusions del que ha passat al Vendrell i comarca en particular. Primer de tot que no per gastar més diners ni fer més coses es poden treure els mateixos resultats. CDC i C'S han tret tres regidors i són els que s'han gastat més i menys diners del Vendrell i a les paradetes d'aquests segons hi havia poques persones. Repartir crispetes i fer videos està bé, però si no estàs de moda la cosa no varia gaire. Una altra conclusió és que als pobles hi ha moltes mentalitats. Aquesta gran xorrada del vot útil que et feia votar a un parell ja s'ha acabat. Avui en dia pots votar a qui vulguis perquè tots són importants, tant siguin d'esquerres com de dretes, guapos i lletjos. Tots conten igual. Un cop més a les eleccions tothom hi ha guanyat. Jo crec que el gran triomfador és C's i el gran perdedor CDC i PSC, la resta tots han guanyat. És molt important està de moda i està dins una marca. Si ets un polític genial i no estàs de moda malament i si ets un poític cutre salxixero, però estàs en onda triomfaràs. 
Una altra norma és que la gent ja està cansada dels de sempre i els que es queixen de la casta i fa 12 anys que diuen el mateix, al final acaben sent tan casta com els que critiquen i per tant són igual de substituïbles. La gent està cansada dels polítics de sempre i ja es fan pesats i vol cares noves. Una altra norma és que aquests que estan al mig i no saben qui són ni que volen i no es mullen mai també tenen els dies comptats. Avui en dia t'has de mullar i dir les coses que vols pel seu nom i no jugar a la puta i al ramoneta tot el dia. Vols la independència o no i punto pelota. 
S'ha de tenir en compte que a l'hora d'entrar en el govern aquests partits nous que van d'alternatius sinó controlen una mica acabaran absorbits pels grans amb la frase " deixa que ja t'ensenyo el que fem aquí". Al cap de quatre dies ja ningú els farà cas. Val més que es quedin a l'oposició i anar aprovant coses pel bé comú. Aquest mercadeig de carteres i de càrrecs de confiança i tothom ho accepta tot ja s'ha acabat. El nou alcalde proposa i uns apunten una cosa i els altres altra cosa i sobre la marxa, tot clar. Tot ha de passar pel ple i no pas per juntes de govern que no es mira ningú. 
Ha quedat clar que tenir una mica més que la resta avui en dia és un marron perquè tothom et mira.  A la resta esperant. La gràcia de molts polítics nous és que com no estaven costumats a cobrar una morterada cada mes, amb un sou de 1.000 euros poden estar perfectament a l'oposició sense haver d'empassar-se gripaus imposats per gent amb ganes de calers. No guanyen ni els millors ni els més bons. Ara guanya tothom perquè tothom és important i tothom compta. El problema és que partits nous amb programes nous en municipis amb un pla d'ajust com el Vendrell poca cosa podran fer a part de pagar el gas i la llum de cada dia. Però hi ha una cosa que és diu imaginació i això és molt important amb nova saba que pot regenerar moltes coses. Espero que al Turismar li donin una nova lectura o se'l carreguin directament. Allò no ens representa ni de bon tros. Ara ben aviat començaran per tots els ajuntaments els funcionaris que juguen al basquet seguint els polítics amb la carpeteta de bon nen venent la moto que ell té la solució per tot i cap problema. Evidentment només vol defensar el seu lloc i els dels seus incondicionals. S'ha d'escoltar tothom i que tothom i llavors podrà aconseguir una lectura més objectiva. Polítics que defensen la independència i altres que volen que siguem Espanya i prou es poden entendre, perquè en política municipal molts cops no hi ha estelades pel mig. La gràcia és el diàleg i les persones sempre han d'estar sobre els partits pel bé del poble. El poble ja ha fet la seva feina. Ara toca que els polítics ho entenguin. Hi ha dos grans grups els casta que ja fa anys que tomben i els nous que són gent nova que volen tenir la seva oportunitat i la gent els hi ha donat la confiança. Només falta que ara es pugui generar un model nou, renovat i que funcioni. Això de la participació ciutadana, solidaritat, igualtat no són marques de xiclets sinó que pot servir perquè tothom en surti beneficiat. Molts cops no és un problema de diners, és un problema d'imaginació i de buscar noves solucions del segle XXI. Molta sort a tothom. El poble ha parlat. Els salvadors ja han quedat a la vorera, ara només ens queden les persones clares que expliquen el que hi ha amb honestedat i amb un benefici popular. Els polítics han d'assumir la seva responsabilitat. És molt fàcil votar en contra de tot i també fer un pacte i tot arreglat. Ara s'ha de ser madur i posar-hi seny i votar realment allò que interessa a tothom i tenir dos dits de front.