Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dilluns, 18 de maig del 2015

Tothom vol el millor per Calafell, però ningú diu d'on trauran els calers

Un dels moments més interessants de la present campanya electoral a les municipals de Calafell és el debat entre els 10 candidats que encapçalen les respectives llistes al consistori Calafellenc. Un debat organitzat pel Baix Penedès Diari encara que en tot moment s'ha fet referència al Diari del Baix Penedès, això passa per tenir noms tan semblants i sempre queda el primer de tots. Avui ha estat molt clar.També hi prenient part Calafell Ràdio, Amics del Patrimoni i altres entitats del municipi. Ha estat dirigit pel polifacètic Guillem Solé que igual que et canta Barricada que parla d'esports que presenta un debat polític i el  que faci falta. El debat s'ha dividit en 4 blocs amb els temps marcats en cada cas i torn de preguntes. El primer ha estat sobre temes generals, el segon bloc d'economia i el tercer s'havia de dir amb qui pactaria i amb qui no pactaria cada candidat i al final un petit temps per exposar el seu programa electoral.
Des del meu punt de vista el millor ha estat l'Ivan Montejo que ha fet un discurs clar, convincent i dient el que s'ha de dir i com s'ha de dir. Aquest xicot de la CUP amb qui compartíem pàgines al Diari ja no és una jove promesa de la política calafellenca sinó que és ja una realitat que encapçala una llista amb moltes opcions d'entrar al consistori. Per altra banda, en d'ERC és molt molt fluix. Serveis mínims i li sobrava molt de temps. Diuen que l'han triat perquè és popular, però realment avui ha demostrat que això de la política no és lo seu. Almenys fer discursos. Si entra a veure que passa en la legisltura. El Montilla va acabar parlant bé el català en 4 anys de govern. El Parera, incombustible al seu rollo i si es fa tot el que diu realment són moltes coses que en cap moment ha dit com ho faria per pagar. El xicot de Comú Calafell s'ha esforçat ha fet el que ha pogut, però la cosa es pot salvar. El senyor de Guanyem amb el seu rollo ecologista, defensor de les grans causes com la C-32. Ha demanat una universitat per Calafell, molt bé. També estudis sobre l'efecte de les antenes i altres històries que tema ecologista. 
La Maite del PP amb un vestit vermell perquè es veiés bé i sense fer preguntes, Guardant les forme si parlant en castellà sense mullar-se gaire i no quedar malament. El Ramón Ferrer en el seu punt intentava un pim pam amb l'alcalde, però la proposta de debat no donava més de si. Realment aquest noi fa dies que treballa el tema electoral i és el que va començar primer de tot la campanya El de CS en la seva línia tots a participar i tot ho arreglarem. L'actual alcalde, doncs anar defensant el seu paper dient que si que molt bé però el problema era la crisis que petits obres i poca cosa gran i que seguia endavant. Ha anunciat que és el darrer cop que es presenta com candidat a l'alcaldia. Un cop més defenso a la Montse López, perquè la noia és molt propera i escolta a la gent. Aquesta noia és la versió calafellenca de la fornada de Cunit amb el Casañas que no para de treballar pel seu poble rodejat d'altra gent que li dóna suport. Altres del partit són més d'altos vuelos. El de PxC és un alumne dolent de l'Armengol que sense mestre perd els papers i va molt perdut. Algunes paraules han esverat al públic però poc a poc la cosa s'ha anat controlant. Al pobre Ramon del PSC li feia preguntes de quan estaven al govern amb el gran Jordi Sánchez. Suposo que sempre han tingut un amor especial al socialisme i per això s'enten aquesta mena de preguntes fora de lloc.
Ha faltat xixa, ha estat força light. Hi ha candidats com el de Guanyem i ERC que són fluixos, però en un país on triomfa qui triomfa pot passar de tot, la veritat. La CUP molt bé i el pobre Olivella en un moment no ha sabut que respondre perquè l'han ametrallat i s'ha quedat ofuscat. En el fons era el dolent de la peli perquè tothom volia el seu cap o no. La claca s'ha deixat sentir amb PxC i Guanyem i alguna cosa més, però s'ha mantingut. He parllat amb gent que coneixen el patí idiuen que PSC guanyarà aquestes eleccions i C's i la CUP entraran al consistori. Ens veiem demà dimecres a dos de vuit a la Lira del Vendrell. Allí hi haurà preguntes de persones als candidats, prèviament enviades per mail. Ens veiem. Molt bé per la tasca. Aquest tipus de debat s'haurien de fer anualment per valorar l'estat del municipi. Ara que tohtom parla d'igualtat i participació que després de les eleccions sempre queda oblidat, no estaria gens malament. Ens veiem demà. Atenció a la claca de demà que pot donar molt de si.