Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 24 de juliol del 2008

La nova plaça dels Germans Ramon i Vidales

La idea d'aquesta plaça em sembla molt bona. En uns posits anteriors ja vaig comentar el fet que el dibuix no m'agradava perquè només hi sortien persones normals. Veig que s'han fet els canvis originals en dibuix inicial i la cosa ha millorat molt. Al final és una mena de recreació en forma de mural del Pau de la Gralla de Ramon Ramon i Vidales. Cosa que trobo molt encertada. Fins aquí tot bé. El trencadís del centre també el trobo molt acurat. En la seva inauguració d'ahir encara no estava acaba la decoració d'aquest cèntric racó del Vendrell. No hi faltava gaire cosa, però clar la festa major estava sobre i no es podia esperar. Aquests dies suposo que donaran els darrers retocs. Les figures les trobo força encertades tret de la representació de Santa Anna que té una cara que demana a crits un retoc. Li falta la gràcia al seu rostre a la patrona vendrellenca. Una de les altres coses que trobo mal dimensionades són els fanals que són massa grossos pel lloc on estan una mica més petits quedarien més ben ubicats en l'espai que ocupen.
Ja no entenc és les dues figures de bronze que representen a l'avi i a la neta mirant el campanar. Plantades allí al mig poden resultar un destorb per activitats com el Correfoc o altres que es celebren en aquest cèntric espai. Els bancs els treuen quan la necessitat ho demana, però ja veurem si podran amb aquestes dues estàtues de tamany natural i de bronze que encara no sé que hi pinten allí al mig.
Molt lloable és la iniciativa de recuperar un dels textos d'aquest floklorista vendrellenc que es venia al preu d'un euro. Esperem que la iniciativa continuï encara que no cal que posin més estàtues semblants al mig de la via pública.
Ara falta saber quan trigaran els grafiteros a deixar el seu art sobre aquella paret i els més agosarats es pregunten si un dia aquella pesada estàtua no desapareixerà com per art de màgia. Altres més grosses i cèntriques s'han esfumat en un tres i no res. Temps al temps.

1 comentari:

JG ha dit...

Bé, tampoc cal cridar el mal temps amb els grafittis i demés, però la veritat és que l'estàtua del nen i l'avi fa bastanta nosa i no està al millor lloc. Quan hi he passat aquesta tarda tothom ens preguntàvem què representaven els de la figura. Ara bé, si haguéssin reproduït la figura d'en Casals, Guimerà, o algun mític graller vendrellenc -per exemple-, ja hagués tingut més sentit la cosa.

Pel que fa al mural de cal Ramon Vidales el trobo molt guapu i es pot dir que es ret un cert homenatge a personatges il·lustres del Vendrell. A més, aquell espai recobra funcionalitat perquè enllaces amb el carrer de la Biblioteca i el Museu Fenosa.

Ens veiem a la FM!