Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dimarts, 4 de novembre del 2008

Les novetats de l'ITV

Aquesta tarda he anat a passar la revisió del meu turisme. M'han dit que havia de canviar els neumàtics del darrere perquè tenia el dibuix diferent. Fa 4 anys que els tinc i mai m'havien dit res. Llavors he descobert que fa uns quatre o cinc mesos es van treure una llei perquè tots els vehicles vagin amb el mateix dibuixet. No sigui que si fa unes o surcs prenguem mal. Ens estan prenent el pèl com a tontos. En comptes de tenir les carreteres amb unes voreres dignes i ben pintades. Ara resulta que els dibuixos tindran la culpa de la sinistralitat. Ja no saben que dir o algú dels manaires té un taller de neumàtics. Ves a saber.

7 comentaris:

Lara ha dit...

Aquest ha sigut el context del meu pont (1, 2 i 3 de novembre)...
Molt encertat i molt aprofitat!!

Cuida't!

Jordi Voltà ha dit...

Són molt exigents amb nosaltres. És una excusa de parvulari però, fins ara, els funciona de meravella. Ens fan gastar una gran quantitat de diners en seguretat extra per amagar que, ells, no se'n gasten ni cinc en la seguretat viaria (tal com dius).

El resultat és que hi ha menys accidents: baixem la velocitat, renovem pneumàtics, suspensions, llums...el que faci falta. Tot menys acondicionar les vies al segle XXI. On és l'ample de les voreres per tenir seguretat? On és l'alfaltat i la senyalització adient?

Tal com deia, moltes lleis per nosaltres. On són les lleis per obligar els fabricants de cotxes ha augmentar la seguretat? Dsiminuir la potència i velocitat màxima dels vehicles?

Poden anar fent l'ITV que vulguin. La nostra, ells, la tenen suspesa. Em sembla que per bastant de temps.

Albert Recasens ha dit...

Tens tota la raó. A mi em va pasar el mateix i amb dos vehicles! Quina bajanada! Com si l'asfalt fos milimètricament identic i/o simètric. Una altra bona manera de treure'ns calers que fan cap al lloc de sempre.

Vilas Pipol ha dit...

No sé si seria correcte dir que jo vaig passar la ITV un any més tard del que em tocava (... els collons, amb perdó), 5 anys i ara fins el 2010, Rodó! Podria dir que s'em va passar...

Va! no us queixeu, que ara no serà obligatori portar les llums de recanvi... més que res, perquè hi ha alguns cotxes que per canviar-les has de desmontar mig frontal!!!
Riure per no plorar!
Això si, aneu amb compte que no sé si està operativa encara i estan aprofitant els pocs dies que queden per acabar de fer calaix amb el tema!

MARTELL DE REUS ha dit...

Fa dos anys em van diagnosticar "defectes lleus" a la caixa de direcció i em van suggerir que m'ho fes mirar. Evidentment no ho vaig fer i ara, a la mateixa ITV, els defectes han desaparegut. Abans d'anar-hi, però, vaig passar per la benedicció que es fa el dia de Sant Cristòfor.

Anònim ha dit...

s´han apuntat a la moda de la formula ! aquestos??tots heu d´anar amb els pneumàtics iguals...mare meva on anirem a parar!!deuen tenir un acord amb el venedor de pneumàtics que els hi dona una part proporcional dels guanys, sino no ho entenc!!!

i lo de les llums, em sembla que ara han tret la norma de portar-ne al cotxe, vaja, si no ho tinc mal entès.

Beatriz Durán ha dit...

A la meva última revisió de l'ITV em van trencar el cinturó de seguretat de darrera, cosa que va pasar d'una falta lleu (estava enganxat) a una falta molt greu. Es van disculpar, però em van fer tornar 2 dies després per tornar-la a passar... Tenia altres faltes lleus (és un cotxe de 10 anys amb molts kms), però només em van mirar la del cinturó i els eterns fums.

FAN EL QUE VOLEN!!!