Sempre endavant

Sempre endavant
Sempre la mirada amuny

dijous, 24 de desembre del 2020

Llums de Nadal, vida a la il·lusió



En aquest any de pandèmia que ens hem quedat sense festes majors, concerts i cultura en general, estaria bé que els ajuntaments dins les seves possibilitats donessin vida als carrers i places amb llums de Nadal. No cal fer grans excessos ni molt menys, però enguany que la flama vital s’ha vist malmesa per les conseqüències de la pandèmia i necessitem que aquest esperit es mantingui ben viu durant aquestes dates tan importants per tots nosaltres.

Potser per diversos motius enguany estarem molt més lluny dels nostres somnis per les traves que ens han posat en el contacte amb els amics, companys de feina, família i també per temes econòmics que enguany també serà un any molt dur en aquest sentit. Per això, només ens queda apostar per la llum, per la vida, per l’alegria. La il·lusió de veure llum i colors en els nostres carrers. Fa uns pocs anys que el Vendrell posa un gran arbre artificial en una plaça del centre de la vila durant aquestes dates. Doncs aquest s’ha convertit en un símbol d’esperança, alegria i il·lusió. No cal ni que reparteixi llaminadures a tothom que si acosti, ni que tingui la cara de Mickey Mouse, no cal ni posar tot el dia nadales al seu voltant, simplement és una icona que ens indica que és Nadal i que hi ha un esperit que ronda les nostres existències encara que no el veiem.

En aquesta societat farta de moltes coses materials que podem comprar en qualsevol  botiga o que ens ho portin a casa, ens falta reivindicar aquest part més infantil que encara està amagada dins nostre, però que massa cops tenim oblidada. Un punt on podrem fer moltes fotos i guardar-les en el nostre record d’aquest any que ens ha canviat la nostra realitat i ha deixat a molta gent pel camí d’un forma inhumana lluny dels seus éssers més estimats.